ARTICOL

Lecții de comunicare pentru copii și adolescenți

Map Unavailable

Data/Interval orar
20/09/2022 - 31/12/2022
7:30 PM - 8:30 PM

Categorii


La mai toate cursurile mele de comunicare aud câte un adult exclamând: De-aș fi știut asta mai devreme! sau Dacă ne-ar fi învățat cineva să comunicam la școală…altfel era viața mea acum…

E adevărat. Invățam despre comunicare și despre psihologia din spatele ei prea puține lucruri la școală, prea ocupați cu analizele literare si gramaticale.

Obisnuiesc să îi intreb pe adultii cu care lucrez ce cred ei ca au invatat despre comunicare acasa. Cu ce au plecat ei in lume? In medie, cam acestea sunt raspunsurile pe care le primesc:

  • Oamenii trebuie să vorbească pe rand.
  • Trebuie să aștepți ca cealaltă persoană să termine ce are de spus, înainte să poți vorbi.
  • Cea de-a doua persoană care ia cuvântul, ar trebui să răspundă la cele spuse de primul interlocutor, nu să introducă un subiect nou.

Vi se pare suficient ? Ne sunt suficiente aceste lucruri sa ne descurcam in n situatii in care viata ne pune si in care este nevoie de abilitati de comunicare, de flexibilitate mentala (vine la pachet cu abilitatile inalte de comunicare), de psihologie si cunoasterea oamenilor?

Nu ne sunt suficiente si comunicarea înseamnă mult mai mult decat simplul a vorbi.

Ce bine mi-ar fi prins sa fi stiut toate astea mai devreme! Sa fi stiut despre limbajele de iubire, despre nevoi, strategii de comunicare in conflicte, despre asertivitate, comunicare nonviolenta, negociere …..cate relatii ar fi fost diferite acum…

Eu, de fapt multi dintre noi, am invatat pe propria piele, greșind, suportand consecintele, citind pe cont propriu sau mergand la cursuri.

Generatia copiilor nostri poate scurta timpul-poate învața din timp la antrenamentele comunicării pe care le propun.

„La vârsta voastră, cea mai bună cale pentru dezvoltarea personală este să învăţaţi să comunicaţi mai bine.
Rezultatele pe care le veţi avea pe parcursul vieţii vor fi amplificate dacă veţi comunica mai bine.
Fără abilităţi solide de comunicare nu vei reuşi să convingi oamenii să te urmeze, chiar dacă tu vezi ce se află după creasta muntelui, iar ei nu”, a spus unor studenti omul de afaceri Warren Buffet.

Sunt mama unui băiat de 13 ani si a unei fetite de 9 . Nu o data au venit sa îmi povestească mici conversatii cu colegii lor. Nu am stiut ce să mai zic, așa ca am zis Pa. Am stat doar acolo, că nu știam ce sa ii zic. Era supărată, dar nu îmi venea nimic. X mi-a zis așa și eu nu am știut ce să zic. 

Copiii mei citesc zilnic, cu pasiune, nu ajung in situatiile acestea din cauza ca le lipsesc cuvintele din vocabular, ci pur si simplu pentru ca le lipseste antrenamentul de a purta o conversatie, abilitatea de a dialoga, capacitatea de a surprinde si de înțelege ori măcar de a ghici emotiile si nevoile din spatele comunicarii. Acestea sunt lucrurile pe care vreau sa le antrenam.

Avem nevoie de buni comunicatori. Haideți să îi pregatim din timp!

Deschid înscrierile la #antrenamentelecomunicării pentru copii si adolescenți.

Organizatorice:

Primul antrenamet al comunicarii: marți, 20 septembrie

Antrenamentele durează o oră jumătate si sunt săptămânale. Dupa fiecare Lectie, trimit un e-mail cu sumarul discuției, resurse, bibliografie.

Lucram online, pe zoom. Voi trimite pe grupul de whatsapp dedicat datele de conectare.

Pret: 80 lei/per antrenament. Plata se poate face punctual sau în avans cateva sesiuni.

 

Cum rezervi un loc sau mai multe:

  1. completează câmpurile de mai jos
  2. efectuează plata-80 LEI, via Revolut (0741.514.534) sau în contul RO42INGB0000999900682162 (detalii plata: donație sugerata), deschis pe numele Andreea Burdalescu
  3. vei primi pe e-mail/whatsapp datele de conectare pe zoom.

 

REZERVARI

Rezervarile sunt inchise pentru acest eveniment.