ARTICOL

Lecții de comunicare pentru copii și adolescenți

Map Unavailable

Data/Interval orar
05/06/2021 - 30/06/2021
1:30 PM - 12:00 AM

Categorii


La mai toate cursurile mele de comunicare aud cate un adult exclamând: De-as fi stiut asta mai devreme! sau Daca ne-ar fi învățat cineva sa comunicam la școală…altfel era viata mea acum…

E adevarat. Invatam despre comunicare si despre psihologia din spatele ei prea putine lucruri la scoala, prea ocupati cu analizele literare si gramaticale.

Obisnuiesc sa ii intreb pe adultii cu care lucrez ce cred ei ca au invatat despre comunicare acasa. Cu ce au plecat ei in lume? In medie, cam acestea sunt raspunsurile pe care le primesc:

  • Oamenii trebuie să vorbească pe rand.
  • Trebuie să aștepți ca cealaltă persoană să termine ce are de spus, înainte să poți vorbi.
  • Cea de-a doua persoană care ia cuvântul, ar trebui să răspundă la cele spuse de primul interlocutor, nu să introducă un subiect nou.

Vi se pare suficient ? Ne sunt suficiente aceste lucruri sa ne descurcam in n situatii in care viata ne pune si in care este nevoie de abilitati de comunicare, de flexibilitate mentala (vine la pachet cu abilitatile inalte de comunicare), de psihologie si cunoasterea oamenilor?

Nu ne sunt suficiente si comunicarea înseamnă mult mai mult decat simplul a vorbi.

Ce bine mi-ar fi prins sa fi stiut toate astea mai devreme! Sa fi stiut despre limbajele de iubire, despre nevoi, strategii de comunicare in conflicte, despre asertivitate, comunicare nonviolenta, negociere …..cate relatii ar fi fost diferite acum…

Eu, de fapt multi dintre noi, am invatat pe propria piele, greșind, suportand consecintele, citind pe cont propriu sau mergand la cursuri.

Generatia copiilor nostri poate scurta timpul-poate învața din timp la antrenamentele comunicării pe care le propun.

 

Sunt mama unui băiat de 12 ani si a unei fetite de 8 ani. Nu o data au venit sa imi povestească mici conversatii cu colegii lor. Nu am stiut ce sa mai zic, asa ca am zis Pa. Am stat doar acolo, ca nu stiam ce sa ii zic. Era suparata, dar nu imi venea nimic. X mi-a zis asa si eu nu am stiut ce sa zic. 

 

Copiii mei citesc enorm, nu ajung in situatiile acestea din cauza ca le lipsesc cuvintele din vocabular, ci pur si simplu pentru ca le lipseste antrenamentul de a purta o conversatie, abilitatea de a dialoga, capacitatea de a surprinde si de intelege ori macar de a ghici emotiile si nevoile din spatele comunicarii. Acestea sunt lucrurile pe care vreau sa le antrenam.

Discutam acasă, ii ajut sa gaseasca drumul cu întrebări, facem simulari mentale, care cu siguranta ii vor pregati mai bine pentru urmatoarele interactiuni. Vor sti ce sa zica si cum sa zica data viitoare. Vor sti sa exprime adevarul propriu, asertiv, de la inima la inima.

Avem nevoie de buni comunicatori. Haideti sa ii pregatim din timp!

Deschid inscrierile la #antrenamentelecomunicarii pentru copii si adolescenți. Voi lucra cu doua grupe separate in prima faza (7-14 ani si 14-18 ani) dar vom avea si intalniri in care vom fi toti împreună, învățând din experientele si povestile tuturor.

Organizatorice:

Antrenamentele durează o oră jumatate si sunt saptamanale.

Lucram online, pe zoom. Voi trimite din timp datele de conectare.

Date posibile:

📚Martea de la 19 la 20.30

👩‍💻Joia de la 18 la 20.30

Aceste date sunt simple propuneri, discutam si stabilim in functie de programul copiilor.

Pret: 50 lei/per antrenament

 

Inscrierile sunt deschise pana la sfarsitul lunii iunie, urmand ca primul antrenament sa fie in prima saptamana din iulie. 

Cum rezervi un loc sau mai multe:

  1. completează câmpurile de mai jos
  2. efectuează plata-50 LEI, via Revolut (0741.514.534) sau în contul RO42INGB0000999900682162 (donație sugerata), deschis pe numele Andreea Burdalescu
  3. vei primi pe e-mail/whatsapp datele de conectare pe zoom.

 

REZERVARI

50,00Lei