ARTICOL

Ore de dezvoltare personală pentru copii si adolescenti

Map Unavailable

Data/Interval orar
08/04/2022 - 27/06/2022
7:30 PM - 9:00 PM

Categorii


„Investiția în tine este cea mai bună investiție pe care o vei face vreodată. Nu numai că îți va îmbunătăți viața, ci va îmbunătăți viața tuturor celor din jurul tău. ” – Robin Sharma

 

Bun găsit,

 

am crescut cu cuvintele bunicii mele care mă învăța să nu mă bazez în viață pe bunurile materiale acumulate, ci pe ceea ce este în interiorul meu-pe cunoștințele mele, pe cine sunt, căci ele îmi vor permite să o iau de la capăt ori de câte ori va fi nevoie în viață.

Dezvoltarea personală nu este un moft sau ceva ce se întâmplă oricum, ci o necesitate și un efort direcționat.

„Dezvoltarea personală este credința că meriți efortul, timpul și energia necesară pentru a te dezvolta pe tine însuți.” – Denis Waitley

Nu se referă numai la a poseda o serie de cunoștințe din diverse domenii care se studiază la școală, ci și la a căuta să descifrăm și să înțelegem, să aflăm cine suntem. Care ne sunt darurile, punctele slabe, triggerii-butoanele roșii, ce ne place și ce nu, care ne sunt limitele și granițele și cum le comunicăm celorlalți, cum să gestionăm emoțiile și ce fel de strategie ni se potrivește în conflict, care este limbajul de iubire preferat, cum împăcăm în noi frumusețea și cruzimea lumii, cum putem folosi propriul trup pentru a ne schimba dispozițiile emoționale și așa mai departe.

Este o călătorie către sine, către înflorirea ființei interioare. Un sine care la vârsta copilăriei și a adolescenței este în plină formare și căutare, căutând să absoarbă valori și principii hrănitoare, solide, etice.

„Persoana care urmează să devii este cea pe care tu alegi să o formezi.” – Ralph Waldo Emerson

Cum se vor derula atelierele? Prin dialog, prin expunere la idei noi, prin ascultare conținătoare, plina de încredere.

Sarcina principală a omului în viață este să se nască pe sine. Erich Fromm

Câteva dintre subiectele pe care le am în vedere:

 • chestiuni practice despre cum se dezvoltă inteligența emoțională
 • despre timiditate
 • ce facem cu furia
 • anxietatea si nevoia de control
 • cum ne creștem încrederea în sine
 • furia si stabilirea limitelor
 • stima de sine
 • cum comunicăm nevoile și dorințele noastre
 • dialogul intern, despre convingeri
 • cum putem convinge pe cineva
 • dialogul si puterea întrebărilor
 • despre puterea respirației și tehnicile prin care putem să ne reglăm emoțiile cu ajutorul respirației

Acestea si altele. Multe subiecte specifice vor veni, știu deja din experiența lucrului cu ei, de la ei. Vor vrea să știe, de exemplu, cum să gestioneze ceea ce ei consideră indiferența unui prieten sau trădarea secretelor încredințate sau cum să nu mai fie stresați la teze și la unele ore….

După fiecare întâlnire, voi trimite tuturor (copii și părinți în Bcc) un e-mail recapitulativ, cu toate ideile prezentate și exercițiile. Aceste e-mail-uri au fost mereu foarte apreciate de-a lungul timpului.

Data și ora de început sunt orientative, ca să avem un punct de reper. Dacă îți dorești ca copilul tău să participe la aceste ateliere. dar ziua ori ora aleasă de mine nu este cea mai potrivită, scrie-mi pe andreea@focuspeinimă.

 

Despre mine-sunt mama a doi copii, băiat și fată, elevi la Liceul Finlandez. Au 12 si 8 ani. Vorbesc germana (absolvent sectia germana Litere), sunt specialist comunicare, freelancer din iunie 2012, life coach și absolventa a unei formari de doi ani în psihanaliza jungiană aplicată. Sunt autoarea cărtilor pentru copii Să vezi ce-ți fac, Cucoana Răceală (stoc epuizat, ed Libris), Povestea Mirei, fetița spiriduș (în proces de ilustrație acum) si a povestirilor pentru adulți Dulce amărui, e-book. Am contribuit cu un text în volumul colectiv Trăiri nespuse, ed Libris, publicat în scop caritabil (susținerea unor ateliere de educație financiară în școli).  Pe blogul meu, www.andreeadragomir.blogspot.com sunt câteva articole grupate sub titlu Eu ca mamă. Mână de fier în mănușă de catifea, dar și despre școala finlandeză și altele.

 

Informații practice:

 • aceste ateliere se adresează copiilor cu vârsta între 8-16 ani
 • durata: 1h30
 • timp derulare-dimineața sau/și seara, urmează să decid în funcție de orarul școlar al copiilor
 • trimit la timp link-ul zoom, plus un reminder
 • pret: 60 lei/copil
 • frecvența-o dată pe săptămână

Rezervare loc(uri):

 1. rezervă un loc sau mai multe completând câmpurile de mai jos
 2. primești pe mail confirmarea înscrierii
 3. efectuează plata – 60 LEI per atelier, (la detalii plata: donație sugerată) în contul RO42INGB0000999900682162, deschis pe numele Andreea Burdalescu sau via Revolut (0741 514 534)
 4. Vei primi pe e-mail link-ul de acces pe zoom.
 5. Primul atelier: vinerea seara, 8 aprilie 2022, ora 19.30 

REZERVARI

Rezervarile sunt inchise pentru acest eveniment.